Over ons

elysee logo

Elysée is een openluchttheatergroep, die zijn voorstellingen speelt op landgoed Wolfslaar tussen Breda en Ulvenhout. Theatergroep Elysée start ieder jaar het nieuwe seizoen met speltrainingen, waarbij we iedereen de kans geven om mee te doen en kennis te maken met onze vereniging. De speltraining wordt gegeven door een regisseur, die ook de voorstelling met ons gaat maken.

Onze werkwijze.
Ons “normale seizoen” loopt van september tot juli en kent 2 delen, de speltraining en de repetities & opvoering.

Speltraining
Van september tot en met december hebben we wekelijks speltrainingen op woensdagavond van 19.30 uur – 21.30 uur. Onder leiding van een professionele regisseur trainen we (nieuwe) elementen van toneelspel. In een goede sfeer is er dan alle ruimte voor ontdekking en experimenteren. En plezier natuurlijk. Deze speltrainingen zijn bij uitstek geschikt voor nieuwe leden om te bepalen of zij toneelspel écht leuk vinden en of ze dat ook bij Elysée willen gaan doen. Daarnaast is het voor de bestaande leden het moment om dingen uit te proberen, zich verder te ontwikkelen en te leren van elkaar en nieuwe leden. Aan het eind van de speltraining bespreken we met de aspirant-leden hoe het wederzijds bevallen is en hoe we verder gaan.

Repetities & Opvoering
Rond december begint het zoeken naar een nieuwe stuk dat de groep gaat spelen. Vanaf januari starten dan de voorbereidingen voor het stuk. De eerste maanden is dat vanwege het weer nog binnen, in buurthuis ’t Houwke.
Zodra het kan, repeteren we op de locatie van landgoed Wolfslaar Breda, waar we het stuk gaan opvoeren . Deze repetities zijn ook op woensdag van 19.30 uur  – 21.30 uur, aangevuld met 4-5 oefendagen in het weekend.
De opvoering is doorgaans rond de eerste week van juli.
Heb je interesse om lid te worden, als speler of op andere wijze, neem dan contact op met ons: via 06 12816848 of mail naar:
info@theatergroepelysee.nl

Verleden – Heden
Theatergroep Elysée is op 14 februari 1951 begonnen onder de naam “Onze Vriendschap” in de Bredase wijk Belcrum. De eerste jaren werd er ook louter in en voor deze wijk gespeeld. Naarmate Breda groeide, kwamen er ook uit andere wijken nieuwe leden en verplaatste het spel zich ook naar andere delen van de stad. In die tijd richtte de vereniging zich voornamelijk op kluchten.

Nieuwe naam
Op 24 juli 1972 werd de naam “Onze Vriendschap” veranderd in “Elysée Toneel Breda” en sindsdien ziet de programmering er een stuk serieuzer uit. Deze koerswijziging hield jaren stand, tot we opnieuw over de koers na gingen denken.

Nieuwe weg
In 2005 besloot de vereniging om zich te specialiseren in openluchttheater van niveau. Een niche die uniek is in Brabant.